iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > Алкална Вода

bat_vaso , алкалната вода си е едно малко чудо :) Това е дейонизирана вода, която се получава чрез електролиза, т.е вода с негативно заредените йони (алкални). В зависимост от pH то водата е киселинна или алкална. . Алкалнта а вода (дейонизираната) може да неутрализира киселинността на тялото, която идва от стрес, неправилното хранене-киселинни храни и мазнини като масло, сметана, маргарин, свинска мас. и т.н. Всички натурални храни съдържат киселинни и алкални елементи .Голямото количество животински белтъчини и киселини в храната, която приемаме като месо, риба, яйца, мляко, сирене, кашкавал и др. води до образуване на киселини в организма. Високите нива на киселинност,т.е излишъкът от киселини в тялото водят до състояние на метаболичната ацидоза ,която може да доведе до загуба на калций, или загуба на магнезий,което причинява състояния като мигрени, остеопороза и т.н.
Алкалната вода се смята за полезна при диабет, хипертония, болести на бъбреците, стомаха и т.н. И най хубавото е,че се абсорбира много бързо от организма, от колкото обикновената вода. При продължителен прием на такава вода,в организма ти става алкална среда,в която никакъв вирус не може да вирее. Аз от близо 2 години пия само алкална вода,и смело мога да кажа,че вече не помня от кога не ме хващало дори и малко хрема,камо ли нещо по сериозно като грип например, имах леки проблеми с бъбреците, което утихна след време, а сега след като съм вече 9 месеца стриктно в зоната,дори нямам спомен за непритятното чувство :) За мен това си едно малко чудо. Аз не съм лекар, но преди да скокна в тази схемичка с водата, направих едно зверско дългомесечно претърсване в нета и различни книги относно тази вода,и така стигнах до извода че, това трябва да е неотлъчна част от живота ми. Киселинната вода също ми е от полза,за миене на плодове и зеленчуци, за дезинфекция на рани както и за възпаления на венците. За чай и кафе си правя вода с 10 pH. такава вода прави чая и кафето много силни,и за това слагам половин доза кафе например, и въпреки това се получава доста силно кафе :) екстрактва до последно каквото има в кафето :) В началото много четох за тази вода,и то с голям интерес,а сега когато се радваме и на резултати, знам че съм направила правилния избор. Между другото,в началото,като почнах да пия водата,имаше подобни симптоми както като влязох в зоната. По енергична,по наспана, и често уриниране :) И сега в комбинация със зоната си е едно малко голямо чудо в тялото ми :)

28/02/2012 | Unregistered CommenterEmigrantka

Как си я набавяш тази вода ?

28/02/2012 | Unregistered CommenterТони

Ох Тони,очаквах го този въпрос. Аз не си я правя тази вода,а имам машинка. След много много търсене и проверки, се престрашихме да отделим кажи речи една заплата,за да си купим такава машина.Наистина доста скъпичко удоволствие ми се стори,но сега като се замисля, сме си избили парите много отдавна,като се има предвид,че едно стекче минерална вода тук е почти 5$,а ние изпивахме по няколко на седмица:).Ето моята машинка можеш да я видиш в този сайт. За съжаление, и в БГ цената им е горе долу същата според стандарта. Ето една от няколкото които са на БГ пазара. Има и по обикновени канички,с два електрода вътре,но там не знам как можеш да си регулираш рНто на водата. Виж този в този сайт има интересно инфо за самата вода,и най от долу има подобна каничка за 60 лв. Но определено пак ще върши работа. Моя дядо сам си правеше такава вода с два електрода вътре,и после си проверяваше рНто с лакмусова хартия. Ето го сайта. Надявам се да ти е от полза това инфо :)

29/02/2012 | Unregistered CommenterEmigrantka

Благодаря :) сега ще разгледам из нета какво има .

29/02/2012 | Unregistered CommenterТони

Благодаря ти,Емигрантка за изчерпателният отговор.
Чувал съм за дейонизираната и киселинната вода/може би се казва йонизирана/,но като за жива и мъртва вода.Имам една леля в София-над 70-те,дето от доста време си прави такава вода с машинка,която са и сглобили колеги в службата преди 20-на години.Та от леля ми Антонина съм чувал вълшебни работи за тази вода-никога не съм виждал уредчето.Тони вече ти е задал следващият ми въпрос така че скачам в линковете да чета..
Благодаря ти още веднъж и поздрави!

29/02/2012 | Unregistered Commenterbat_vaso

Здравейте всички,
Бързам да споделя сайта от който се снабдих с уредчето за "жива" и "мъртва"вода-вече изпих първият литър..
www.jivavoda.bg или беше com да не излъжа.Фирмата се казва "БиоГалант"ЕООД,GSM 0887/834-902 за справки и поръчки.Доставиха ми каничката вчера със Спиди и наложен платеж-хората са коректни както се вижда.Предлагат и уредче за сребърна вода-някой пробвал ли е въздействието му?Инак съм чел доста за въздействието и.
ПОЗДРАВИ И ХУБАВ ДЕН!

24/05/2012 | Unregistered Commenterbat_vaso

Здравей bat_vaso :) Потърсих сайта, и намерих този - http://www.jivavoda.net/ - нали това е сайтът, който имаш предвид?
Много благодарности :)
За уреда за сребърната вода и аз се интересувам. Сребърната вода я използвам всеки ден за различни неща, но засега си я купувам. Ще е хубаво ако може да си правим и нея у дома.

24/05/2012 | Registered CommenterVivi J

Виви,този е сайта,само нямам идея ако решиш да поръчаш за чужбина какви са правилата.
Аз се чувствам добре откакто употребявам активираната вода,по-тонизиран и лек само не мога да контролирам процента на киселинност,както го правят уредчетата които Емигрантка използва.На сайта обаче предлагат и измервателна машинка която е на промоция в комплект с каната.
p.s.Виви,сайта е "com",търсачката го вади първи в списъка-поне при мене е така.Мисля че собственика на сайтовете е един и същ..Пожелавам ти успех.

30/05/2012 | Unregistered Commenterbat_vaso

Виви,здравей пак,
Потърси www.bio-produkti.com ,промоцията за която ти писах по горе е там.Поздрави от бате Васо.

30/05/2012 | Unregistered Commenterbat_vaso

Благодаря :)

02/06/2012 | Registered CommenterVivi J