iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > Трудно ли е да се спазва режимът на Зоната?

Какво прави този режим труден или лесен?

За мен лесното и удобното в този режим е, че не е нужно да гладувам. А това, което ми е трудно, е планирането на ястията. Ако нямам писана рецепта, която да имам наум за деня, все се оказва, че нещо съм пропуснала.

05/11/2011 | Registered CommenterVivi J.

Според мен само първата седмица е критична :) Че в началото е стресиащо с всички тези изчисления и въпроси :) Мине ли първата седмица,колелото се завърта много лесно после :) И след две три седмици изобщо няма да ви прави впечатление, че сте в Зоната,всичко е въпрос на навик :)

12/12/2011 | Unregistered CommenterEmigrantka

Има ли ресторант в София, където мога да си поръчвам доставка на порции храна и да не се занимавам да сятам?

24/12/2012 | Unregistered CommenterGoce

Здравей, Goce. Засега не знам да има в София, за съжаление. Ако намериш такова заведение в София, ще се радвам да го споделиш с нас.

05/01/2013 | Registered CommenterVivi J.

Спазвам стриктно режима от 3 дни и се чувствам прекалено гладна .Прочетох ,че една от възможните причини е ,че не съм пресметнала правилно блоковете ,но не е в това причината . Майка ми е прочела доста за Зоната и готви за двете ни . 54 кг съм ,160 см. висока ,а според режима ми се отпускат 9 блока . Ако някой сподели мнението си с мен ще бъда благодарна .

25/05/2013 | Unregistered CommenterDiana

Здравейте всички, Здравей Диана,

започнах Зоната преди повече от четири месеца.

Аз съм мъж на 45г, 180 см, сега съм 83 кг. Режимът ми е от 9 блока.

Прочетох доста, доста хора ми помагаха със съвети, специални благодарности на Тони - къде се загуби тоя човек напоследък - много е ценен е за сайта. Започнах Зоната на шега (както се случва с много неща в живота ми :) - да пробвам и да видя какво толкова се превъзнасят по тоя "режим, не е диета" - за 100 дни свалих повече от 11 кг (11.8 като видях записките си).

Днес е 128-ят ми ден в Зоната - поддържам килограмите си, и което по-важно - нито веднъж не се почувствах гладен. Чувствам се изпълнен с енергия, здрав и жизнен. В малкото случаи, когато съм излизал от зоната (изкушенията са навсякъде около нас) - усещах разликата - тежест в стомаха, главоболие, сънливост, мързел.

@Diana: Диана, нямам идея защо се чувстваш гладна с 9 блока - това е доста количество храна. Надявам се точно си изчислила блоковете си (по данните, които си дала, считам, че е така), освен ако не си "елитен спортист" едва ли е нужно да увеличаваш блоковете. По-скоро, опитай да разнообразиш менюто си, или да разместиш храненията, така че да ти пасне на дневният ти режим и стил на живот. Казваш, че майка ти готви за двете ви - защо не опиташ сама да приготвяш менюто си, според това, което ти харесва. У нас например, никой не харесва, това, което аз си приготвям и ям. В зависимост то това, с какво си се хранила до сега (все пак от 3 дни си в Зоната) можеш да имаш период на адаптация - мозъкът е "гладен", не толкова тялото ти. Ако до сега си го хранила (мозъка) предимно с въглехидрати (както правят голяма част от хората), нормално е сега той (мозъкът ти) да се съпротивлява и да си търси сникърса например ;). Опитай да издържиш още една седмица, помисли върху това, какво ти харесва и опитай да си съставиш меню.

@админите: Темата, която се отваря е ценна - добре би било да могат по-лесно да се споделят рецепти, дневни менюта, лични резултати, статии и напътствия от други автори. Всичко това ще спомогне за популяризиране на сайта и на Зоната като цяло. Забелязвам, че има застой в публикациите (последната статия е от 13 март - преди повече от 2 месеца).

Моля, горното да се счита за съвет, а не като упрек към админите на сайта :)

С най-добри пожелания за успех и късмет на всички !

27/05/2013 | Unregistered CommenterBigBoy