Форум за Зоната > зелен чай и запек в ''Зоната''
Здравей, viksy,
Ако хапваш по-често сухи месца вместо готвени ястия, може да се получи запек. Рибеното масло също помага против запек.
Според мен за запека в Зоната допринася и сравнително ниския прием на мазнини.
Благодаря за бързия отговор. Аз обаче не консумирам много месо. Протеина си го набавям май основно от сирена, които не винаги са нискомаслени, но не живея в Бг и ми трябваше малко време, докато си намеря от любимите нискомаслени. Вече си намерих от тях ементал и чедар и се надявам ефекта да е още по-голям. За рибено масло не съм търсила тук, защото предпочитам да ям по-често рибка и така да си набавям омега 3. Надявам се този запек да е от отделянето на арахидинова кисилина просто и скоро да се пречистя. При мен обаче забелязвам, че ми трябват малко повече въглехидрати, за да не изпитвам желание за нещо сладко после. Може би с 2-3 грама отгоре. Възможно ли е това според вас, или просто аз не пресмятам нещо както трябва? Надявам се да получа и отговор за зеления чай скоро ;) поздрави
В зеления чай има много по-малко кофеин, отколкото в кафето, така че не би трябвало да е проблем. Дано да отговори и някой друг.
За въглехидратите - 2-3 грама са съвсем малко количество и мисля,че не биха променили пропорциите драстично.
Здравейте. Бих искала да попитам препоръчва ли се приема на зелен чай в ''Зоната'', тъй като четох , че д-р Бари Сиърс отрича кофеина, тъй като влияе на инсулина, но пък от друга страна знам, че зеления чай спомага за инсулиновата чувствителност (аз съм с инсулинова резистентност). Също прочетох тук в сайта, че е нормално да се получи запек. Аз имам вече 3-4 седмици, откакто спазвам този начин на хранене и макар че ям овесена каша през ден и пия по чаша-две зелен чай трудно ходя до тоалетна. Колко време е нормално това състояние? Иначе се чувствам прекрасно в ''Зоната''- жизнена и щастлива. Дори смъкнах 1 кг, макар да не съм с наднормено тегло :)