iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > зелен чай и запек в ''Зоната''

Здравейте. Бих искала да попитам препоръчва ли се приема на зелен чай в ''Зоната'', тъй като четох , че д-р Бари Сиърс отрича кофеина, тъй като влияе на инсулина, но пък от друга страна знам, че зеления чай спомага за инсулиновата чувствителност (аз съм с инсулинова резистентност). Също прочетох тук в сайта, че е нормално да се получи запек. Аз имам вече 3-4 седмици, откакто спазвам този начин на хранене и макар че ям овесена каша през ден и пия по чаша-две зелен чай трудно ходя до тоалетна. Колко време е нормално това състояние? Иначе се чувствам прекрасно в ''Зоната''- жизнена и щастлива. Дори смъкнах 1 кг, макар да не съм с наднормено тегло :)

18/09/2012 | Unregistered Commenterviksy

Здравей, viksy,
Ако хапваш по-често сухи месца вместо готвени ястия, може да се получи запек. Рибеното масло също помага против запек.
Според мен за запека в Зоната допринася и сравнително ниския прием на мазнини.

19/09/2012 | Registered CommenterVivi J

Благодаря за бързия отговор. Аз обаче не консумирам много месо. Протеина си го набавям май основно от сирена, които не винаги са нискомаслени, но не живея в Бг и ми трябваше малко време, докато си намеря от любимите нискомаслени. Вече си намерих от тях ементал и чедар и се надявам ефекта да е още по-голям. За рибено масло не съм търсила тук, защото предпочитам да ям по-често рибка и така да си набавям омега 3. Надявам се този запек да е от отделянето на арахидинова кисилина просто и скоро да се пречистя. При мен обаче забелязвам, че ми трябват малко повече въглехидрати, за да не изпитвам желание за нещо сладко после. Може би с 2-3 грама отгоре. Възможно ли е това според вас, или просто аз не пресмятам нещо както трябва? Надявам се да получа и отговор за зеления чай скоро ;) поздрави

19/09/2012 | Unregistered Commenterviksy

В зеления чай има много по-малко кофеин, отколкото в кафето, така че не би трябвало да е проблем. Дано да отговори и някой друг.
За въглехидратите - 2-3 грама са съвсем малко количество и мисля,че не биха променили пропорциите драстично.

19/09/2012 | Registered CommenterVivi J