Форум за Зоната > Когато Нарушим Зоната
Наистина се извинявам, че се включвам малко късно, но се надявам вече да си закусила (късна или ранна закуска - без значение), защото ще се отдалечиш още повече от Зоната, а никой не иска това да се случи.
:)
emergency
Здравейте!
В крайна сметка закусих в 23.30 ч. и на следващия ден продължих да се храня по програма , както трябва.
Взела си компромисно решение. Браво!
Следващия път опитай с повече рибено масло ;)
Поздрави, наистина се успокоих за теб ....
Здравейте на всички , Relaxed , има случаи , в които рибеното масло не помага ,и смятам че този е един от тях ! Сани , виждам че имаш затруднения с четенето на Зоната , каквито всички ние сме имали в началото. Не ми става ясно от къде черпиш информация , споменаваш за някакви упътвания , които по мое лично мнение те объркват много силно .Ще ти обърна внимание на няколко момента :
- когато излезеш извън Зоната по добре не се опитвай веднага да се връщаш , всички сме хора и понякога ни се иска да хапнем нещо от храните боклуци , които ни дават само моментна енергия , дори д-р Сиърс съветва да направим една пауза и да се храним пак по обичайния начин , за да видим на практика какво имаме като реакция на организма , симптоми и тн .
-4-6 часа не те делят до влизане в Зоната ! това е максимума от часове , които не трябва да преминаваш ако искаш да си в хормонален баланс когато се храниш в Зоната. Отново може да влезеш винаги в Зоната , когато приемеш следващото си хранене.
- и последен съвет - да се храниш в 23.30 за мене си е чиста проба изтезание на организма .Организмът си има свой биологичен часовник и според всички школи в храненето трябва да има някакъв приемлив час за последното хранене съобразен с ритъма на живот , но не по малко от 2 часа преди лягане. Конкретно за цитирания случай мисля , че е било по добре просто да не се храниш след прекаляването със сладичко и вечерята към 20 :) с това ядене в 23.30 само си натоварила още оргазнизма без да има нужда .
Хайде успех !
Сани, лесно влизаш отново в Зоната като си направиш зоново ястие :) На мен ако ми се случи да хапна нещо за вечеря късно, не чакам за нощна закуска. Зоната за това е режим, защото е точно това - цялостен режим, а не е само списък от забранени и разрешени храни, тя е начин на живот. Ако искаш да не излизаш от Зоната, трябва да живееш според правилата й, а те включват и времената на хранене. Те са много важни заради това, че контролират инсулина. Ако не си прочела Зоната на Сиърс, прочети я. А ако си я прочела, прочети я отново :) Всички сме минали през това. Все пак едно нарушение не е фатално, просто правиш поредната зонова порция, хапваш я, и оттам нататък следиш да си в режим.
Здравейте, от януари 2012 година имам сериозен проблем със сърцето, който се получи от препиване с кафе при невро-вегетативна дистония. Ако не бях имала , след това, любовен акт, нямаше да получа аритмия, ужасно силна блка в сърдечната област и изтръпване на лявата ръка и болка в рамото, болка при дишане и т.н. От този момент живота ми се срина не можех да правя нищо кюмо ли да пея. Пих конкор кор-не действа, но когато бях в болница срещнах една жена, която ми разказа за зоната и малко от живота ня Бари Сиърс и си казах, че това е решенеето на проблема. Започнах да се храня по зоната и нещата започнаха да се оправят вече не пия никякви хапчута и се чувствам добре. Аритмията ми се намали и болката изчезва, но огато наруша зоната всичко се връща
Здравей, polly! Много съжалявам, че си имала проблема, за който споделяш и се радвам, че вече си по-добре! :) Аз в миналото имах диагноза невровегетативна дистония (в по-лека форма), затова напълно те разбирам. Наистина е плашещо когато нещо такова се случи. Стриктното спазване на Зоната ни дава здраве като регулира хормоналния баланс в тялото, но мисля, че в твоя случай трябва още нещичко, за да се почувстваш напълно добре. Трябва да усвоиш метод на релаксация. От опит мога да споделя, че релаксацията на тялото и ума много помага за уравновесяването на тези процеси в тялото, които си мислим, че не можем да контролираме. Ходих на семинари по Метода на Силва, потърси в нета, има много информация. Това е метод за контрол на ума и тялото, и включва техники за дълбока релаксация, който можеш да усвоиш, и е много интересно. Може да избереш и йога ако желаеш, но горещо препоръчвам да опиташ метода на Силва ако имаш време и възможност. Тази невровегетативна дистония няма да остане с теб завинаги. Мисля, че ако практикуваш редовно някакъв метод на контрол над стреса, ще се възстановиш и тези неприятности ще останат в миналото. Пожелавам ти успех!
Здравейте!
Искам да попитам Когато нарушим зоната( Похапнем сладки работи и вечеряме Към 19.30 и 20.00 ч., така се случи просто)Как може да влезем отново в нея? В упътванията пише . че ни делят 4- 6 часа до нея, но това ще рече 12 .00 през нощта за късна закусна.А в книгата пише, че късната закуска трябва да е в 23.00ч.В 23.00 ч. ли трябва да ям или 24 .00 ч. да стоя будна или да изчакам до сутринта за закуската направо?
Благодаря!