Форум за Зоната > Изкушение
Здравей Сани,
Бързам да кажа, че в Зоната НЯМА изкушения - те са само в нашите глави (разбирай мозъци).
Та в тази връзка, какво те притесняват там някакви си сладкиши, тиквени семки и т.н.
Между другото в книгата на д-р Сиърс има ясно изразено мнение по въпроса, цитирам превода, наличен за сваляне от тук.
НЕВИННИ УДОВОЛСТВИЯ
Можем да си позволим дори най-вкусния въглехидратен десерт, стига до добавим нужното количество протеини. Все пак не ви препоръчвам да го правите често.
- 1/2 чаена чаша нискомаслен сладолед плюс 1 чаена чаша нискомаслена извара или 115 г нарязано пуешко (4 протеинови блока)
- 1 „Сникърс" плюс 2/3 чаена чаша нискомаслена извара или 85 г нарязано пуешко
(3 протеинови блока)
- 330 г бутилка бира плюс 1/2 чаена чаша нискомаслена извара или 56 г нарязано пуешко (2 протеинови блока)
- 1 малко парче сметанова пита плюс 1 чаена чаша нискомаслена извара или 115 г пуешко (4 протеинови блока)
Освен това, нека на забравяме и още:
Колкото и последователно да спазвате тази диета, грешките са неминуеми.
Това важи особено при пътуване или на парти. Запомнете, ако излезете от Зоната за кратко, от следващото ви влизане в нея ви дели само едно ядене. Все едно, че сте паднали от велосипеда си - просто се качвате отново отгоре му и продължавате нататък.
Лично аз, когато се изкуша (гледам наистина да е рядко - за последните 45 дни - само веднъж, по принуда ;), отдавам се напълно на насладата и нямам угризения след това.
Така че, съветвам те да се опиташ да не мислиш, че някой или нещо те ограничава - нали това не е диета все пак - а начин да СИ здрава.
Повтаряй си "Искам да съм здрава!!! Аз мога да ям каквото си поискам, просто трябва да го дозирам и комбинирам по правилния начин! Никой не ме ограничава - сама решавам :)".
Имайки това в главата си ще ти е по-лесно с изкушенията ...
Късмет и кураж ... :)
Има само един начин - САМОКОНТРОЛ ,другото са празни приказки !!!
И аз комбинирам и балансирам желаните неща. Те трябва да се приемат в ограничени количества. Нали искаме и да сме здрави :) Понякога нямам възможност да балансирам, и тогава гледам прегрешението да е малко по количество, наум си пиша черна точка и следващото хранене ми е стриктно.
Здравейте!
Благодаря за съветите! :)
Предстои ми Рожден Ден и трябва да почерпя гостите.Питам се какви десерти или торта да им предложа, които да мога и аз да консумирам без да излизам от "Зоната".Вие как празнувате Рожденните си Дни в "Зоната"?
Всичко Добро!
:)
Не съм в Зоната на рождени дни - нито на моите, нито на чуждите :) Празнувам по всички правила, ям торта, казвам наздраве, и т.н. Можеш да си правиш десерти със стевия. Разгледай и в книгата на Папазова.
обичам ви само заради тази тема ,нека знам ,че има светлина в тунела в черните дни :)
От 2 години се храня по зоната (напоследък без да тегля храна) и резултата е на лице.
Свалих килограмите които исках за 6-8 месеца и от тогава до сега си ги поддържам без проблем.
Не се ограничавам изобщо. Когато ми се яде торта ям торта :)
Общо взето каквото ми се яде го ям.
Въпроса е в количеството и в това да го балансираш правилно. (торта с пържола как ви се струва)
Има дни (празници) в които ям 3 пъти повече от нужните ми блокове за деня.
На следващия ден съм качил килограми, но след няколко дни всичко си е както преди.
Това се дължи според мен на това, че когато се храним редовно по зоната организма свиква и не се запасява.
Аз съм новак в Зоната, но никъде нищо не откривам за шоколада. Преди да започна с този режим на хранене изяждах по един шоколад на ден, сега не го докосвам дори, но все пак не искам да се откажа от него.
Здравейте!
Искам да ви попитам как се справяте с изкушенията, докато се храните в "Зоната"?Когато целта е подобряване и стабилизиране на Здравето, а не отслабване как се предпазвате да не се нахвърлите на нещата , които Биха ви изкушили като Някакви сладкиши или Друга храна , която не е по "Зоната"?Когато ви се иска да похапнете пеовече сирене от позволеното или например да изядете купичка тиквени семки, някаква готова салата от магазина или нещо, което не е по - зоната.
Как се справяте?
Всичко добро!
:)