Доста неподготвено и неубедително писание. Да не би да бъркате Сиърс с Дюкан, защото 84 гр месо на хранене определено не е кой знае какво количество, а блоковете със зеленчуци са огромни и не виждам как зоната би Ви ограничила откъм зеленчуци. Твърде вероятно е да не сте бил изобщо в зоната, а тежките обриви да са били от нещо друго.
Петров
Явно Ви трябва конкретен пример и ще се решите да пробвате това хранене.
При мен се получи и за 6-9 месеца свалих 20кг. Като след 6-тия месец се храня предимно на око. От както почнах мина година и няколко месеца и сега съм доволен, че си поддържам килограмите макар и да прекалявам понякога с храната.
Имам приятел който като видя резултата и започна да се храни така, резултата след 9-тия му месец е минус 30кг.
Пробвайте и ще разберете.
DoN
Ако желаете да ползвате информация от този уебсайт, моля посочете го като източник.

Знам че тук са все фенове на Зоната. Но моля да си зададете един въпрос. Възможно ли е практически да се постигне равновесието между въглехидрати и белтъчини както го посочва Бари Сиърс?
Например 100 грама ябълка - един блок. 9 грама въглехидрати.
Глупости на търкалета. Има сладки ябълки, много сладки, супер сладки, кисели, неузрели, презрели, обилно поливани и с голямо водно съдържание, расли в суша - с високо ниво на сухото вещество, и т.н. Въглехидратното им съдържание може да се различава 2-3 пъти.
Или 27 гр. печено пилешко месо - гърди без кожа 1 блок.. 7 грама белтъчини.
Първо - пилешкото месо може да бъде по-блажно или по постно. Не можеш да сравниш домашно гледано пиле със заводския бройлер. Тоест в 100 грама може да има повече или по малко белтъчини за сметка на мазнините. Белтъчното съдържание се различава и в зависимост от това как е хранено пилето. Освен това - може да е нормално опечено, препечено, може да е алангле т.н. Това води до много големи разлики спрямо 7-те грама белтъчини в 27- те грама пиле за един блок. Точно пък 27 гр.
Да не говорим, че всеки продукт може да съдържа и белтъчини освен въглехидрати или и въглехидрати освен белтъчини, които също променят картинката.
Най-голямата смешка е четенето на етикетите. Наистина ли вярвате че отговарят на истината ?
И така - домашно пиле, добре припечено, 27 гр. - 12 гр белтъчини вместо 7.
Зашото е припечено и олекнало поради изпарението на влагата и защото мускулестото домашно пиле, гледано на свобода и хранено с естествена храна има повече белтъчини.
100 гр. ябълка - добре поливана и от кисел сорт - 5 г. въглехидрати вместо 9.
Защото е с по високо водно съдържание и мо ниско захарно.
Получава се 12 на 5 вместо 7 на 9. И въобще не сме в така наречената Зона. Това важи за всякакви хпанителни комбинации.
Така че цялата работа с кантарчето и блоковете претеглени до грам е пълна измишльотина.След като проумях това Бари Сиърс някак си ми избледня и се строи до другите печалбари написали книжки.
Между другото Бари Сиърс също се е усетил и в последните си книги никъде не говори за грамчета - а само за метода на око. Например в Соевата зона.
Аз също бях в Зоната 6 месеца. Отслабнах, но според мен просто защото поглъщах по-малко калории. Освен това Зоната ме принуди да ям много повече месо и яйца от нормалното и ме ограничи откъм плодове и зеленчуци. Така кръвта ми се замърси и получих тежки обриви по лицето, които изчезнаха веднага щом излязох от Зоната и захрупах моркови на воля.
Моето мнение,е че Зоната е хитроумна измишльотина да те накарат да приемаш по-малко храна броейки блокове и разбира се да купищ съответната книга. Това може да доведе до временен резултат, след което ще си купите следващата книга на следващият Гуру.