iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > Не е ли поредната измишльотина Зоната

Знам че тук са все фенове на Зоната. Но моля да си зададете един въпрос. Възможно ли е практически да се постигне равновесието между въглехидрати и белтъчини както го посочва Бари Сиърс?

Например 100 грама ябълка - един блок. 9 грама въглехидрати.

Глупости на търкалета. Има сладки ябълки, много сладки, супер сладки, кисели, неузрели, презрели, обилно поливани и с голямо водно съдържание, расли в суша - с високо ниво на сухото вещество, и т.н. Въглехидратното им съдържание може да се различава 2-3 пъти.

Или 27 гр. печено пилешко месо - гърди без кожа 1 блок.. 7 грама белтъчини.

Първо - пилешкото месо може да бъде по-блажно или по постно. Не можеш да сравниш домашно гледано пиле със заводския бройлер. Тоест в 100 грама може да има повече или по малко белтъчини за сметка на мазнините. Белтъчното съдържание се различава и в зависимост от това как е хранено пилето. Освен това - може да е нормално опечено, препечено, може да е алангле т.н. Това води до много големи разлики спрямо 7-те грама белтъчини в 27- те грама пиле за един блок. Точно пък 27 гр.

Да не говорим, че всеки продукт може да съдържа и белтъчини освен въглехидрати или и въглехидрати освен белтъчини, които също променят картинката.

Най-голямата смешка е четенето на етикетите. Наистина ли вярвате че отговарят на истината ?

И така - домашно пиле, добре припечено, 27 гр. - 12 гр белтъчини вместо 7.

Зашото е припечено и олекнало поради изпарението на влагата и защото мускулестото домашно пиле, гледано на свобода и хранено с естествена храна има повече белтъчини.

100 гр. ябълка - добре поливана и от кисел сорт - 5 г. въглехидрати вместо 9.
Защото е с по високо водно съдържание и мо ниско захарно.

Получава се 12 на 5 вместо 7 на 9. И въобще не сме в така наречената Зона. Това важи за всякакви хпанителни комбинации.

Така че цялата работа с кантарчето и блоковете претеглени до грам е пълна измишльотина.След като проумях това Бари Сиърс някак си ми избледня и се строи до другите печалбари написали книжки.

Между другото Бари Сиърс също се е усетил и в последните си книги никъде не говори за грамчета - а само за метода на око. Например в Соевата зона.

Аз също бях в Зоната 6 месеца. Отслабнах, но според мен просто защото поглъщах по-малко калории. Освен това Зоната ме принуди да ям много повече месо и яйца от нормалното и ме ограничи откъм плодове и зеленчуци. Така кръвта ми се замърси и получих тежки обриви по лицето, които изчезнаха веднага щом излязох от Зоната и захрупах моркови на воля.

Моето мнение,е че Зоната е хитроумна измишльотина да те накарат да приемаш по-малко храна броейки блокове и разбира се да купищ съответната книга. Това може да доведе до временен резултат, след което ще си купите следващата книга на следващият Гуру.

07/10/2013 | Unregistered CommenterИванов

Доста неподготвено и неубедително писание. Да не би да бъркате Сиърс с Дюкан, защото 84 гр месо на хранене определено не е кой знае какво количество, а блоковете със зеленчуци са огромни и не виждам как зоната би Ви ограничила откъм зеленчуци. Твърде вероятно е да не сте бил изобщо в зоната, а тежките обриви да са били от нещо друго.

11/10/2013 | Unregistered CommenterПетров

Явно Ви трябва конкретен пример и ще се решите да пробвате това хранене.
При мен се получи и за 6-9 месеца свалих 20кг. Като след 6-тия месец се храня предимно на око. От както почнах мина година и няколко месеца и сега съм доволен, че си поддържам килограмите макар и да прекалявам понякога с храната.
Имам приятел който като видя резултата и започна да се храни така, резултата след 9-тия му месец е минус 30кг.
Пробвайте и ще разберете.

22/11/2013 | Unregistered CommenterDoN