iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > А ако не искам да отслабна, а просто да съм здрава?

Здравейте,

Моята дневна нужда е 8 (съответно 9) блока на ден. Но аз не искам да отслабна, а просто да поддържам здрав дух и форма с тази диета. Откриха ми автоимунно заболяване (Хашимото) и ми се иска да регулирам състоянието си с храна. Прочетох някъде из сайта, че когато не искаме да сваляме повече, трябва да увелича блоковете мазнини. Но трябва ли да увелича и дневната си нужда от блокове?

12/04/2014 | Unregistered CommenterПоли

Здравей Поли, радвам се че си решила да бъдеш в Зоната ! Увеличаването на блоковете може да стане само ако промениш режима си на двигателна активност . Ако си сметнала блоковете си от таблиците и нямаш нужда да сваляш кг значи няма нужда да променяш блокове.Блоковете мазнина могат да се увеличат , и то само с 1-2 , ако си решила че кг ,на които си сега са ОК и си в Зоната просто за баланс и здраве . Колкото до проблема ти със щитовидната жлеза бих ти препоръчал да направиш една безглутенова Зона . Глутенът е пряко свързан с твоя проблем и нищо не ти пречи да опиташ поне за месец по този начин .Хранила ли си се някога безглутеново ?
Поздрави !

12/04/2014 | Unregistered CommenterТони

Благодаря за бързия отговор!
Калкулирането на блоковете ми даде 8, но тук прочетох, че дневната доза не трябва да пада под 9. Аз искам да кача 2-3 кг. Ако покривам 9 блока дневно, това ще доведе ли до повишаване на теглото ми?
Друг въпрос: В книгата "Зоната" пише, че блоковете мазнини трябва да бъдат двойно по-малко от БП и БВ. Тук пише, че те трябва да са 1:1 спрямо БП.
Ако стъпя на 8 блока, това означава, че трябва да правя по 2 блока П и В за основните яденета (закуска, обед и вечеря) и по един за закуските. Но колко блока точно трябва да поемам от протеините, в моя случай (когато не искам да отслабна)?
Освен, че глутенът се съдържа в бялото брашно, друго не знам за безглутеновата диета. Ще ви бъда благодарна, ако ми кажете, къде мога да се запозная с нея или ми напишете повече информация.
Благодаря ви!

13/04/2014 | Unregistered CommenterПоли