iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > Защо е необходимо млечните продукти в зоната да са обезмаслени?

Здравейте,

Нова съм в Зоната и все още бръмчат хиляди въпроси в главата ми?

Един от тях е, защо е нужно млечните продукти да са обезмаслени? Мазнините, които те съдържат вредни ли са за обмяната на веществата? Последните години излязоха доста противоречиви мнения по въпроса за обезмаслените продукти.
На мен лично киселото и прясното мляко от 1% са ми абсолютно безвкусни и блудкави, а и аз самата не съм убедена, че е нужно да избягваме мазнините в млякото.
Ако ям необезмаслено мляко, трябва ли да намаля блоковете мазнини?

14/04/2014 | Unregistered CommenterПоли

Нужно е млечните продукти да са обезмаслени защото животинските мазнини, които съдържат, не се числят към така наречените "добри мазнини". Все едно вадим животинските мазнини и добавяме "добри мазнини" - бадеми, зехтин, авокадо, кокосово масло като изчисляваме колко блока да добавим. Идеята е животинските мазнини да се заменят с добрите растителни мазнини.

За киселото мляко - 2% масленост е окей за Зоната. Ако изберете необезмаслени продукти, тогава освен въглехидратите/протеините, трябва да взимате предвид и количеството мазнини в продукта.

14/12/2021 | Registered CommenterVivi J.