iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > Рибено масло

Здравейте , много интересна статия сте написали за рибеното масло .Пиша тази тема във форума с идеята тук да се посочват конретни марки масло и съвети . В статията например примера с етикета . на който пише инфото за омега 3 е любопитно , но не е споменато на коя марка масло е . Авторите би било добре да споделят своя личен опит , какво масло ползват и доволни ли са . Разгледах и сайта на д-р Сиърс , там има инфо до колкото разбрах за рибено масло което се посочва като Зоново. Може да се поръчва , цени и тн . За това ако може някакъв коментар , макар че предполагам в Бг няма да се внася и единствения начин би бил да се поръча от сайта директно . :)

03/02/2012 | Unregistered CommenterТони

Здравей, Тони, Радваме се, че статията ти е харесала. Форумът ни е точното място за споделяне и обмяна на мнения :) Точно това ще направим - ще дадем информация за рибено масло, с проверени качества. В момента още проучваме, когато сме готови, ще пишем.

03/02/2012 | Registered CommenterVivi J

Да, наистина би било чудесно да получим подобна информация.

15/02/2012 | Unregistered CommenterДаниела

Здравейте ,направих си едно мини проучване на пазара на рибено масло у нас . Честно казано не искам да си мисля , че има някакъв заговор точно в Бг да се събират най- големите боклуци , но до тук точно това установявам . Воден от статията в блога за рибеното масло и основните неща за него , пуснах запитване към 3-4 фирми вносители на р.масло . База за сравнение ми беше данните от сайта на IFOS. Разгледах публикуваните данни на повечето фирми, които присъстват в този сайт , после сравних сертификатите , които ми изпратиха от бг фирмите . Беше доста комично и дори кофти за нас хората в Бг. Особено интересно се получи с вносителите на Barleans . Сертифицираното ултра рафинирано масло на фирмата се оказа че не е стъпвало в Бг. На въпроса ми защо след като марката има поне 3-4 вида р. масло , в различни дози и тн го няма в Бг ми беше отговорено просто , че те са фирма дистрибутор и предлагат само този вид . За кратко пояснение да кажа че предлаганото в Бг масло е в опаковка , на която пише само Рибено масло , и помен няма от разновидностите които намерих в сайта на IFOS с етикети от рода на Ултра, Двойно или Високо съдържание . Сертификата за анализ , който ми пратиха също не беше радващ .Moже би бъркам или нямам познания ,но в табличката срещу ВИД просто пише Чисто масло . Мисля че трябва да има нещо от сорта на рафинирано , молекулярно дестилирано и тн . Който има мнение по въпроса да пише дали греша или съм на прав път .

15/02/2012 | Unregistered CommenterТони

Здравей отново Тони. Благодарим за този коментар и за труда който си положил. За съжаление ние също се сблъскваме с подобни проблеми, и точно за това се бавим с основния въпрос- на коя марка да се спрем. Имаме малък напредък, но все още проверяваме.За сега сме се спрели на три фирми производители, които доставят рибено масло до България, но все още не сме готови да пуснем информацията.За съжаление, за сега можем да намерим продукти, с които можем да се снабдим само чрез интернет поръчка. За марки, предлагани в магазините и аптеките...за сега не е по силите ни. Има производители, които са склонни да изпращат рибено масло до БГ, но доставката им е двойно по скъпа от самото рибено масло,така че те отпадат за сега. Благодарим отново за положения труд, и се надяваме много скоро да се появим с добри новини :)

16/02/2012 | Registered CommenterEmigrantka

Даниела, Тони , вече имаме и статия Коя марка рибено масло. Надяваме се да ви е полезна.

20/02/2012 | Registered CommenterVivi J

Благодаря за статията :) доста черна картинка се очертава с това прословуто рибено масло . Моето ровичкане и мини разследване , гледам и вашето, води само до един извод - в Бг няма една свестна фирма , която да внесе нещо качествено. За пореден път трябва да ползваме боклуците на евтини фирми. Колкото до статията , интересна и за пореден път изчерпателна , браво на авторите. Лично за мен обаче варианта за поръчка през този сайт ми се видя вариант , който ще ползвам в краен случай. Като се започне от това , че доставката струва колкото самата опаковка с рибено масло и се мине през това с плащането с кредитна карта . Ще ползвам резервен вариант . В сайта на IFOS докато се рових из инфото за маслата видях и една турска фирма получила 5 звезди за качество на маслото. Имам приятели в Истанбул ,тъй че още днес си пуснах заявката :)))Това масло там е на доста изгодна цена за мен . Когато го получа и го пробвам ще споделя отзиви и наблюдения що е тва ултра- рафинирано масло ( доволен съм много и от сегашното , което ползвам , но горкото си няма 5 звезди от IFOS :))

20/02/2012 | Unregistered CommenterТони

Тони, На прав път си. И ние не намерихме алтернатива, затова предложихме да се купува от сайта на iherb. Пречистените рибени масла са скъпи, и като се добави и доставката, сумата за месец става висока.
Ще се радваме ако искаш да споделиш от кои рибени масла си доволен. :)

21/02/2012 | Registered CommenterVivi J

Браво на създателките на сайта!!!Страхотна работа сте свършили,момичета,поздравления!
Изключително впечатлен съм и от инфото до което се е добрал и Тони.Ха дано това турско р.масло се окаже по скъсаните ни бг джобове..Очевидно е че омега3 са нова епоха в медицината.Докато се ровичках из нета попаднах на поредното мед.чудо сътворено не без участието на д-р Сиърс.Тежко болен пациент от Sago miner болест/не ме питаите какво чудо е това-не съм медик/с мозъчен оток,отказващи бъбреци и черен дроб се е прибрал у дома след 4 месеца прием на големи дози дълговерижни Омега3.Това е случай първи и единствен за сега в медицината!!!
Явно трябва да се доберем до тези масла,колкото и да ни е трудно.За сега пожелавам всичко добро и доскоро.

22/02/2012 | Unregistered Commenterbat_vaso

bat_vaso Благодаря от името на двете ни с Emigrantka. Радваме се, че сайтът ни става все по-полезен и добавяме все повече ценна информация. Благодарим на всички, които пишат и споделят знания и рецепти!

25/02/2012 | Registered CommenterVivi J

Поздравления! Сайта е чудесен! Какво ще кажете за рибеното масло MEGA-DHA Nature's way?

19/04/2012 | Unregistered CommenterМАРИНА

Здравей, Марина, радваме се, че сайтът ти харесва :)

Рибеното масло MEGA-DHA Nature's way на мен ми се струва добро според написаното на етикета му, но не го намерих дадено в сайта на IFOS, и не видях да има на етикета знак, че е тествано. Може би можеш да пишеш до Nature's way (под FAQ) и да питаш дали рибеното масло се подлага на тестове от независима страна.

19/04/2012 | Registered CommenterVivi J

Много съм доволен от информацията в сайта. Турското рибено масло ще го довършим ли ? Някой само загатна и разпали фитила. Марка, цена, къде в Турция ? Дълго умувах кое от айхербските да взема и не мога да измисля. Пак са ги накичили с розмарин, маслинови измислици, какво търси соята в повечето?
Дали е супер трудно да се намери метода за извличане. Мога да вземам по 2 щайги трицона токущо уловена и после да я правя нещо за да и изцедя маслото ? Поне ще знам че е рибено масло а не царевично и соево олио с лек аромат на риба :)

22/04/2012 | Unregistered Commenteranorektika

Здравейте Рибари :)) пиша с голямо закъснение по темата за рибеното масло . Това е въпросното турско рибено масло .Дано да съм полезен .


Редактирах, за да се покаже адреса в линка.
admin

03/05/2012 | Unregistered CommenterТони

Извинявайте , не зная каква беля направих , но част от това което написах така и не се появи по горе :))) Рибеното масло е на фирма Sifar . Фирмата си е турска , с дългогодишна история и тн. Специално това масло, което има сертификат на ИФОС е в някаква тяхна нова серия под името New Life . Това пише и на опаковката на маслото . Самото масло се предлага в различни варианти , аз лично взимам EFA -S 1200. Относно цената , това което взимам аз е около 50 турски лири, което си е евтинийка на фона на тези масла ,за които трябваше да плащам доставка равна на сумата на маслото. До колкото ми обясниха приятелите ми в Турция тези продукти по аптеките ( козметика , хр.добавки и тн ) се пускат често в някакви промоции . Когато ми го взимаха от там е имало някаква седмица на кардио-превенцията та ми бяха взели 5 кутии на цената на 3 .Имах проблеми само с доставката . Първоначалната идея беше с куриер , за по бързо . Бях питал Спиди, с които работим ежедневно за пратка от Истанбул , всичко беше ок докато не казах, че искам да ми пратят рибено масло .Имало забрана да приемат добавки и лекарства . Неофициално ми казаха да '' пробвам '' и ми дадоха сайта им където имало форма за заявка за чужбина. Честно казано други фирми не съм търсил . Изчаках 3 седмици и ми го пратиха приятелите по техни роднини.

03/05/2012 | Unregistered CommenterТони

Тони, New Life е добро рибено масло, но за съжаление не се предлага в Iherb. А до колкото разбирам, май това е един от малкото сайтове, от който хората в БГ могат да си поръчват чуждестранни продукти. Понеже съм много хепи с твоите разследвания, ще се радвам, ако откриеш сайт, от където може да се поръчва този продукт за България :) и с удоволствие ще го сложим на страницата :) И отново благодарим за инфото. Много си ни полезен :)

06/05/2012 | Registered CommenterEmigrantka

Тони,благодарности за инфото по повод турското р.масло.Ако откриеш и саит откъдето да си го поръчаме ще е супер.Дано имаш време да откриеш полезният за нас сайт..
Поздрави на всички и само хубави дни в Зоната
бате Васо

16/05/2012 | Unregistered Commenterbat_vaso

Тони, с това рибено масло ме зариби . По колко капсули на ден пиеш от него? Всеки ден проверявам дали не си открил някой сайт да си го поръчаме и ние.
Поздрави на всички

18/05/2012 | Unregistered CommenterМАРИНА

Здравей Марина ,в таблицата за рибено масло може да изчислиш персонално според твоите мерки и количеството на мастни к-ни в капсулите , които пиеш колко рибено масло ти е нужно за 1 ден , умишлено няма да напиша по колко капсули пия, за да не го приемеш като доза за теб. А за всички , които очакват инфо за турското масло ще кажа ,че днес пуснах едно запитване до фирмата в Турция относно начина на закупуване извън страната , може ли изобщо , как става и тн . Споменах, че ме интересува закупуване като частно лице , искал съм инфо за онлайн поръчки и тн.Очаквам до няколко дни да ми върнат отговор и ще споделя какво са казали. И едно инфо да споделя друго - когато разглеждам страницата в сайта на фирмата в инфото за маслото пише :This product is manufactured in United Kingdom , което ме навежда на мисълта ,че може би и там трябва да се провери , който има начин нека да потърси инфо за UK, сигурно от там внасят част от суровините или нещо от сорта. В турската версия на сайта маслото е представено като местен продукт като е споменато само, че фирмата е станала международна и има разрешения за т.нар. генерици .

19/05/2012 | Unregistered CommenterТони

Здравейте , имам новини относно начина на поръчка на турското рибено масло . Свързах се с фирмата и от там получих отговор , че по принцип в Турция не доставят лично на крайни клиенти , но тъй като става дума за Бг , където нямат пазар ми поясниха , че по мейла могат да пратят тяхна форма за поръчка и да се поръча за доставка ( в сайта вижте 2-те масла , писали са ми цена 10 и 20 евро за кутийка , предполагам че има почти толкова сума за доставка ). Аз се снабдих пак с масло като първия път, тъй че когато нямам начин някой лично да ми донесе ще опитам и този начин с поръчка по мейла на фирмата. Който иска нека да пусне мейл до фирмата и да иска да му пратят форма за поръчка в чужбина . Ето вариант за всички , които бяха пожелали да потърся начин .

28/05/2012 | Unregistered CommenterТони

Здравей Тони и хиляди благодарности за информацията. Попитах те за броя на капсулите, които приемаш защото мисля, че нещо греша. 70 кг. фактор 0.5 и EFA S 1200 - с калкулатора се получават 12 капсули (7.7g) . Според Бари Сиърс дневната препоръчителна доза е 2.5-3.4 g . Не мога да разбера къде ми е грешката, но 12 капсули ми се струват доста (то и 6 не са малко). Килограмите наистина се свалят с този начин на хранене, човек се чувства много добре, но сега целта е да се подобри и хормоналния баланс, да се позаздравим.
Хубав ден на всички!

29/05/2012 | Unregistered CommenterМАРИНА

Здравей Марина , с извинение за бавния отговор ще ти споделя , че пак идваме до момента дали ще спазваме Зоната буквално и как избираме да приемаме рибено масло. Първото ,най - важно за мен ,е да определи човек за какво приема рибеното масло и то в дългосрочен план. Твоят резултат с 12 бр капсули според таблицата за смятане е на база съдържанието на омега к-ни в капсулата . Стана вече дума , че не е важно колко масло пием , а колко омега к-ни приемаме като количество . Намекнат е момента с течното масло , което е с по висока концентрация за сметка на мл. Най малкото което може да направиш е щом според калкулатора ти излиза прекалено голяма доза , приеми казаното от д-р Сиърс за лимит и не го минавай .

17/06/2012 | Unregistered CommenterТони

Сега искам да поговорим по друга тема , и се надявам повече '' Рибари'' да се включат . От известно време си мисля , че 5 -те звезди от ИФОС са някакъв вид монопол , който се налага над избора ни. Може би няма да се хареса това мнение . От няколко седмици събирам инфо за едно ново масло , което открих . След кратка коресподенция от фирмата ми пратиха доста сертификати за въпросното масло . Меко казано бях изненадан , толкова други организации сертифицираха и даваха оценка и гаранция за качество. Като казвам организации става дума за американски , европейски , че дори и от близкия изток . Интересен за мен е факта , че маслото на д-р Сиърс има сертификат по ИФОС , но като американски продукт би трябвало със сигурност да има и разрешение от тяхната комисия по храните . Новото масло , което намерих има сертификат от агенцията по храните на щатите , но пък няма ИФОС :)))) кое е по добро според вас . Защо да търсим начини за доставка на масла с ИФОС ,след като има масла достатъчно добри и в Бг? На европейска почва пък въпросното масло е сертифицирано от френските органи , които не ми се вярва да си заложат името пред стоки боклуци. От самата фирма бяха и доста изчерпателни за самото масло , което не е типично рибено масло и ми обясниха как се прави , процесите на сигурност и тн. Интересно ми е да чуя мнението на повече хора относно ИФОС и ще споделя кое е маслото и факти за него .

17/06/2012 | Unregistered CommenterТони

Тони, здрасти! Благодаря, че повдигна темата. Този блог е отворен към всичко ново и различно, няма никакви ограничения. Предложените в този сайт рибени масла с ИФОС-ки печат са една възможност, която сме открили, без да знаем за други такива. Ако си намерил друго масло, на чиито сертификати може да се вярва, информацията е добре дошла! :) Аз самата предпочитам европейски продукти и има такива, одобрени от ИФОС.
Иначе доколкото знам, агенцията по храните одобрява хранителните добавки, докато ИФОС е независима трета страна, която тества маслата и има специални стандарти за рибеното масло, откъдето и името й (International Fish Oil Standards). Относно рибеното масло бих вярвала повече на ИФОС, отколкото на агенцията по храните. А за хранителните добавки знаем, че няма кой знае какъв контрол при тях, щом не са лекарства, а се водят хранителни добавки.

Но това не значи, че не бих си взела не-ИФОС-ко доказано добро масло. В частност аз маслото на Сиърс не бих употребявала поради разни причини, една от тях - че съдържа титанов двуокис (защо ще пречиства от тежки метали и ще ги вкарва отново под формата на пигмент?), другата - че според моята преценка е неоправдано скъпо за това, което е. А и гледах две други рибени масла, които нямат благословията на ИФОС, но ми се струват добри. Така че дискусията е наистина добре дошла! И аз се надявам повече "рибари" да се включат :)))

17/06/2012 | Registered CommenterVivi J

На мен ми препоръчаха маслото на AllMax Omega 3 /цената е доста достъпна/
http://www.fitneshrani.com/allmax-omega-3-180-drazheta/
От листовката: ALLMAX OMEGA3 EFAs СА БЕЗ открити нива на олово, кадмий, арсен и живак. В действителност, ALLMAX OMEGA3 Essentials са получили IFOS 5-Star за изключителна чистота – абсолютна възможно най-високата оценка!
Някой има ли мнение за продукта?

11/07/2012 | Unregistered CommenterДаниела