iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > Рибено масло

Здравей, Даниела,
Прегледах списъка от фирми с тествани продукти в сайта на IFOS, и не видях да има AllMax. На контейнера не се вижда има ли знака на IFOS или на друга трета страна, която да го е тествала. Разгледах и етикета на продукта - той показва концентрация от 18% ЕРА и 12% DHA в една капсула. Такава концентрация е доста ниска и би трябвало да изпиваш голям брой капсули, за да има някакъв ефект. За да има ефект от малък брой капсули, желателно е концентрацията на Омега-3 киселини да бъде над 60%.

11/07/2012 | Registered CommenterVivi J

Здравейте.
Доста материали прочетох за рибеното масло и се спрях на следното:
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Liquid-Omega-3-Deep-Sea-Fish-Oil-EPA-DHA-Natural-Orange-Flavor-16-fl-oz-480-ml/7908
Бихте ли споделили мнение.

07/11/2012 | Unregistered CommenterDoNNuTcO

Здравей, DoNNuTcO,
Първо бих потърсила гаранция за пречистеност - печат на IFOS или друга гаранция, която ме удовлетворява.
След това бих гледала количеството и съотношението на EPA/DHA. Общо, количеството трябва да е минимум 55% в една доза, за да има търсения ефект, а съотношението, което Бари Сиърс препоръчва, е 40:20 (или в случая 2).

В конкретния случай:
Маслото на Nature's Answer не присъства в списъка с тествани продукти от IFOS, но пише на него, че е тествано от AOCS (American Oil Chemists' Society) and US drug Formulary Test Methods. Ако имаш възможност, потърси повече информация за тестовете, и виж дали те удовлетворява.
Количеството на EPA+DHA в 5ml (1ч.л serving size) е доста над 55%. Съотношението EPA/DHA е приблизително 30:20 или 1.5. Рибеното масло е извлечено от тела на два вида дребни риби, което е добър знак.
В 1ч.л. има 1.1 грам полезни Омега мастни киселини - това е препоръчаната дневна доза на етикета. Ако искаш да се придържаш към указанията на Сиърс, ще трябва да приемаш 2 до 3 ч.л. рибено масло на ден, при положение, че си в добро здраве.
Ако не те притеснява факта, че маслото няма печат за качество и степен на пречистване от IFOS, смятам, че е добър вариант. :)

08/11/2012 | Registered CommenterVivi J.

Здравейте на всички,

Първо искам да изкажа своите истински благодарности на хората,съставили този сайт с така полезната и подробна информация относно рибеното масло. Искам и да благодаря и за мненията ви и на вас,участниците в този форум,тъй като четяйки и вашите мнения,получих ценна информация за избора на масло.

Искрено се надявам някой тук много скоро да прочете това мое писмо и най-вече: да откликне на молбата ми по-долу.

Ще разкажа много на кратко каква е причината в този миг да се обърна към вас,тук във форума.
От 2 години се боря с много сериозно заболяване на гръбнака,което е съпроводено със значителен възпалителен процес,който се прехвърли и от гърба,към всички стави на тялото. Традиционната медицина не успя да ми помогне,та се захванах аз сама да се самолекувам :) Четях много и с помощта на природни,алтернативни средства,аз успях да спра възпалителния процес в тялото и да се чувствам сега добре :)
Но за моя жалост,преди 3 дни разкъсах или разтегнах мускулни влакна и сухожилия и отново тръгна възпалителен процес,но този път по крака. От днес си съставих програма с природни противовъзпалитени средства,но единственото,което ми липсва сега е качествено рибено масло. Днес посветих целия си ден да търся доброто масло и така попаднах тук и на вас.. Видях,че ако си поръчам рибено масло от iherb , ще отнеме доста време за доставка,а аз наистина се нуждая спешно от приема му :(

Искам да се обърна към всички вас,ако някой е закупил при дадена поръчка повече опаковки масло и има сега в излишък,може ли да ми препродаде една,която да започна в момента спешно ?

Искрено се надявам,че някой ще откликне на молбата ми !

Ако има такива, ето и имейла ми: mariya.nikodimova@gmail.com

Благодаря ви предварително !

24/11/2012 | Unregistered CommenterМими

Здравей Carmen, имам близка в Англия, която може да ми изпрати рибено масло. Ти откъде и какво поръчваш, от Щатите от Iherb или има и в Англия проверено масло, от което си доволна? Моля те за линк!

Благодаря,
Ралица /Maxima2/

15/04/2013 | Unregistered CommenterMaxima2

Здравей, Максима!
Съжалявам, че толкова късно успявам да се включа. Аз ползвам маслото на Renew Life от iherb.com. Тук в здравословните магазини не съм намерила рибено масло, което да ми хареса.

20/04/2013 | Registered CommenterVivi J.

Здравейте на всички,след доста ровене по сайтове и интернет магазини за хранителни добавки, намерих и поръчах следния продукт.Според моето скромно мнение отговаря на всички изисквания за качество:ултрапречистено,високо съдържание на Omega-3(85%общо съдържание),без съдържание на тежки метали,добра цена(според мен)спрямо другите марки и т.н.Получи се малко като реклама.Поръчката пристигна в рамките на 12 дни от Щатите.А ето и линка:http://www.herbalprovider.com/Triple-Strength-Omega-3-Gold.Поздрави и дано съм ви бил полезен.Лично аз си поръчах 3 опаковки

30/04/2013 | Unregistered CommenterСлави

Благодаря, Слави :) Като започнеш да го взимаш, ела да споделиш за ефектите.

01/05/2013 | Registered CommenterVivi J.

Здравейте!
Какво ви е мнението за маслото "Епамар" предлагано в "Лечител"? http://www.lechitel.bg/product.php?p=21
В българския сайт няма подробна информация за продукта, намерих такава в един друг сайт : http://vitalpharma.no/Epamar-Strong

Epamar Omega-3 is a high-quality salmon oil supplement with plenty of essential Omega-3 fatty acids EPA and DHA in a natural form. Omega-3 fatty acids (EPA and DHA) enhance the production of good prostaglandins thus prevent platelets from clotting and help to decrease high blood pressure. Prostaglandins have an important role in preventing cardiac diseases. Vitamin E is an effective antioxidant in protecting cells and to retain the maximum activity of Omega-3 fatty acids.
EPA 100 mg
DHA 140 mg
Vitamin E 10 mg

16/08/2013 | Unregistered CommenterИнана

Здравейте!
Нов съм в "рибената" тема.Имам нужда от високо количество Омега мастни киселини.От тук,в БГ си поръчах ето това:(за да не правя реклама на доставчика-пускам сайт на амазон-където е с пъти по-евтино) http://www.amazon.com/Foods-Ultra-Omega-Fish-Softgels/dp/B0015L2LBE . Според информация от производителя има добро съотношение на EPA/DHA - 500мг/250мг за 1г, подплатено със сертификат GMP. Ако някой го е ползвал и има лични впечатления-нека сподели,ако пък ползва течно масло с висока концентрация на омега мастни киселини-ще съм му благодарен да даде информация и за него.

05/09/2013 | Unregistered Commenterмакс

И на мен ми е интересно имате ли някаква информация или впечатления от NOW ULTRA OMEGA-3? При показаните на етиката EPA/DHA - 500мг/250мг за 1г, звучи като добър вариант. А и се продава на много места в България.

03/12/2013 | Unregistered CommenterBoard

Аз лично съм много доволен от Ultra Omega-3 на NOW.

20/01/2014 | Unregistered CommenterНиколай

Здравейте,всички!
Попаднах на тази новина в Блиц и бързам да я споделя.Още един пример за медицинско чудо сътворено с помощта на високи дози рибено масло.Вижте сами http://www.blitz.bg/news/article/245451.
Поздрави!

20/01/2014 | Unregistered Commenterbat vaso

МОЛЯ ВСЕЧКИ ДА ПОРЧЕТЕ :)
Здравейте на всички запалени по темата! Както всички останали така и аз искам да намеря оптимален и достъпен начин да си набавя правилното Р.Масло(Омега).Натъкнах се на много интересна класация: http://medicalbase.org/articles/5-best-fish-oil-supplement-brands/5-NOW-Ultra-Omega И се оказва че ТОП-а е заела очудващо добра и позната(за мен) марка на Barleans ,която от своя страна е тествана от АОАС,няма наличие на тежки метали и пр има над 60% Омега-3 и което е най-важното има 5 звездички от ISOF. Интересното е че няма "картинката с патента",но аз проверих в лицензираният сайт на ИСОФ и тази марката фигурира като - Ultra-Refined Products!!! Много съм развълнувана,знаете ли защо,защото цената е супер достъпна за качеството!!! Моля Ви, сладури - вижте, прочетете,преценете,проучете(ако е необходимо) и да действаме с покупките! :))

05/03/2014 | Unregistered CommenterRominka