iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Сряда
XI022011

Протеини 

Протеините са в основата на живота. В телата ни протеините са повече от всички други вещества освен водата. Те представляват половината от сухото тегло на тялото, включвайки повечето от мускулната маса, кожата, косата, очите и ноктите. Протеините са основната структурна съставка на нашите клетки. Даже имунната ни система е съставена от протеини.

Аминокиселините, съставните части на протеина, лежат в основата на живота. Съществуват двадесет жизненоважни аминокиселини. Девет от тях, познати като основни аминокиселини, не могат да бъдат синтезирани от човешкото тяло и трябва да бъдат доставяни чрез храната. Трябва постоянно да доставяте съставните части за нови протеинови структури.

Щом протеините са основата на живота и излишните въглехидрати ни правят дебели, защо да не ядем повече протеин и по-малко въглехидрати? Високопротеиновите нисковъглехидратни диети са в основата на много програми за бърза загуба на тегло. Почти всеки, който ги е опитвал, отслабва в началото, но нека разгледаме тези диети в дългосрочен план. Високопротеиновите диети за бърза загуба на тегло провокират абнормално състояние на кетоза.

Click to read more ...

Събота
X292011

Мазнини 

Диетичните мазнини не правят човека дебел. Напротив, трябва да приемате мазнини, за да отслабнете. Високовъглехидратните диети правят хората дебели, въпреки че препоръчват ниска консумация на мазнини.

При Зоната съставът на мазнините е изключително важен. Всъщност той е биохимичната спирачка, която предотвратява натрупването на излишни телесни мазнини.

Всичко зависи и от това каква е реакцията на хормоните към поетите храни. Колкото повече знаете за тази реакция, толкова по-вероятно е да стигнете до Зоната. Веднъж влезете ли в нея, ще се наслаждавате на постоянно намаляване на мазнините. 

The Anti-Aging Zone, Бари Сиърс

Click to read more ...

Page 1 ... 1 2 3 4