iHerb GIK440

Рецепти

Тиквички с рикота

Плодова торта

Баница със сирене

Ягодово смути

Яйчено руло с тиквички

Форум за Зоната > Ориентиране

Виви,аз за този ечемик които намерих-перлин ечемик-го изчислих че,за 1ВБ са 6.3гр.което ми се стори много малко,но кото премерих една лъжица тя беше 14гр.това са 2ВБ.Шокира ме това,че уж е най-полезен пък е най-малко.Не само за покълная слънчоглед нямаинформация но и за доста други продукти,търся и в ББ и в други които успея да намеря.

Лека вечер.

13/03/2013 | Unregistered CommenterDani 74

Здравейте на всички!
Преди всичко да благодаря за чудесния сайт - ясен, точен и с изчерпателна информация, особено за нови желаещи да влязат в Зоната (като мен). И както обикновено, новите имат най-много въпроси, дори и при наличието на цялата информация тук.
Та, ще съм благодарна ако ме ориентирате в следния "пъзел":
Условно, имам желание от днес да започна със Зоната. За целта, като всеки "прилежен ученик", си закупих електронна везна, запознах се с грамажите на блоковете (по таблицата), изгледах за пореден път видеото с д-р Папазова, съставих си меню (при това за седмицата), купих си продуктите и се запретнах да си направя менюто за понеделник. И тук дойде бъркотията най-вече за въглехидратните блокове:
- в таблицата пише: 1ВБ маруля - 10 ч.ч.или 500 г.; 1ВБ чушки = 2 ч.ч. или 240г; 1ВБ краставица = 4 ч.ч. или 480г. Като добавя съответното количество мазнини, това би трябвало да ми е салатата за обяд. Като количество в крайна сметка излезе повече от 2 пълни шепи (както са инструкциите на д-р Папазова). Та, въпросът ми е - какво се прави в подобен случай? От прочетеното разбирам, че трябва да си консумирам цялата салата, а от инструкциите ("на око") излиза, че трябва да я редуцирам наполовина.
Моля за помощ!

18/03/2013 | Unregistered CommenterMila

Здравей, Мила, и добре дошла :) Като за начало най-добре да следваш точните мерки по таблицата. Когато добиеш опит (след няколко седмици), ще можеш да се храниш и "на око".
Салатите, листните зеленчуци, тиквичките и зелето са по принцип най-"зелените" от "зелените" храни (и най-нискокалорични по принцип). Заради това количествата им за 1 БВ са големи. Ако количеството салата ти идва в много, то направи си салатата с половината количества от всички зеленчуци - по 1/2 блок маруля, 1/2 блок чушки и 1/2 блок краставица. Това ще ти даде блок и половина въглехидрати в това хранене. След като си похапнеш салатата заедно с мазнините и желания протеин към нея (може някакво месце), ще допълниш храненето с плод за десерт. Този плод може да бъде например 1 1/2 ябълка или круша, или чаша и половина малини (например). Аз мисля, че дори и така направена, салатата пак ще бъде доста голямо количество (поне за мен), така че включвам домат към нея. Иначе би могла да добавиш филийка хляб към общата порция, която е 1 БВ, и така необходимото количество салата се намалява още повече. Ако търсиш по-бърз ефект от Зоната обаче, по-добре е да избягваш хляба в началото, но пък би могла да имаш и "период на адаптация", в който през първите дни да хапваш и хляб. Салата, хляб, плод - така могат да се комбинират въглехидратите в едно хранене. Ето още информация в статията Зоната в действие.

18/03/2013 | Registered CommenterVivi J.

Здравейте, въпросът ми е за кълновете и по-точно слънчогледовите, защото са страшно вкусни и лесни за приготвяне в домашни условия, а и много полезни. Видях във видеото приложено тук в сайта, че д-р Папазова добави суров слънчоглед към млякото като добавка мазнини, но въпросът ми е, когато семките се превърнат в кълнове дали отново можем да ги използваме като източник на мазнини, защото съставът ими се променя значително и как да ги разглеждаме тогава, като мазнини или като въглехидрати или нещо друго

21/02/2014 | Unregistered Commenterdizito

Здравейте... от известен период от време се опитвам да съм в Зоната, но четейки из интернет както и от книгата намирам разлика в грамажите. Искам да помоля някой, който я спазва от повече време да ми направи нещо като примерно меню така ще ми е по лесно... много благодаря предварително!

15/07/2014 | Unregistered CommenterДони

Свържи се с мен на мейл : sto6@abv.bg , мога да ти помогна

18/07/2014 | Unregistered CommenterТони