iHerb GIK440

Рецепти
« Закуска с овесени трици - 1 ½ блока | Main | Запеканка от тиквички - 3 x 3 Блока »
Сряда
II222012

Хапки с овесени трици - 3 Блока

Хапки с овесени трици За тези вкусни хапки благодарим на Тони :)

4 белтъка - 2 ПБ
56 гр Извара - 1 ПБ
42 гр. овесени трици - 3 ВБ
1 чаена лъжичка зехтин - 3 МБ
Подправки по избор, щипка хималайска сол 

Белтъците се разбиват добре и в тях се накисват триците за 10-15 мин да поемат течността. Прибавя се и изварата и се бърка до получаване на гладка смес .Зехтинът се добавя според предпочитанието - може и да се забърка в общата смес и така да се готви, или да се полее като дресинг овкусен с малко свежи подправки. Няма ограничения в подправките и начина на овкусяване. Така приговената смес може да се изпече в керамичен тиган или във фурна върху незалепваща хартия за печене. Може да се изпече на цяло или на хапки по желание. Дозичката за всяка хапка е колкото супена лъжица .

Reader Comments (3)

Toни,браво за страхотната рецепта!Абе,човек ти да не си ми прочел мислите!?Знаеш ли че в неделята пробвах да приготвя същото нещо.Само добавих към сместа 1с.лъж.кисело мляко-с идеята да предизвикам нещо като втасване,и вм.4белтъка 2+цяло яйце.Изпекох в незалепващо тиганче със зехтин според нормата в Зоната-не ми се включваше фурна за малка питчица.Резултатът е страхотен!!!Едва оттървах от дъщерите два блока за междинната си закуска.Поздрави и споделяй още такива удари в десетката!

24/02/2012 | Unregistered Commenterbat_vaso

Рецептета е интересна :)
Една супена лъжица е равна на 3 блока или на 1 ?

25/07/2013 | Unregistered CommenterАни

Здравейте. Тук е показано,че един БП е 56 гр. извара, а в книгата "Ние и зоната" на д-р Папазова 28 гр. Кое е правилното количество?

06/10/2014 | Unregistered CommenterElena

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>