iHerb GIK440

Рецепти
« Тиквички с рикота - 3 блока | Main | Баница със сирене - 15 блока »
Вторник
VII102012

Плодова торта - 6 блока

Плодова тортаРецепта на Дани

За блата:
2 бр яйца  - 2 П
74 г извара - 1 1/3 П
30 г (6 равни с.л.) царевично нишесте - 1½ В
1 пакетче бакпулвер
2 бр ванилия на прах

За крема:
440 г кисело мляко -  2П + 2В
200 г (7,5 бр) кайсии - 2½ В
1 пакетче желатин - 2/3 П
подсладител на вкус

18 бр (18 г) Бадеми - 6 М

Блат: Включете фурната да се загрява на 200 градуса. Отделете белтъците от жълтъците на 2-те яйца. Белтъците разбийте на сняг с миксера. Към жълтъците добавете изварата, царевичното нишесте, бакпулвера и ванилиите, и разбъркайте много хубаво с лъжица. Към тази смес добавете разбитите на сняг белтъци като разбърквате много внимателно с лъжица само в една посока докато се смеси всичко добре. Готовата смес изсипете в откопчаваща се форма застлана с хартия за печене и изпечете във фурната. Изпича се за около 10-ина минути. Не е необходимо да покафенява отгоре, а като пипнете с ръка блатът да се е стегнал добре. Докато се пече пригответе крема. След като извадите блата, отделете хартията за печене и го върнете обратно във формата. Залейте топлия блат с готовия студен крем.

Крем: Залейте желатина с около 50 мл студена вода и след като набъбне, сложете на водна баня да се разтопи без да завира. Почистете кайсиите и ги пюрирайте в блендер. В купа разбъркайте киселото мляко с пюрираните кайсии и желатина, и добавете подсладител на вкус (например Стевия). Ако не използвате подсладител може да намалите с 1 блок кайсиите и да замените с мед. А може да се разчита и само на сладостта на плодовете.
Готовата торта посипете със смлените ядки и сложете в хладилник да стегне крема.

Когато е готова разделете на 6 равни парчета , от които 1 бр е 1 блок.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>