iHerb GIK440

Рецепти
« Пиле с прясно зеле – 4 блока (2 х 2Б) | Main | Супа топчета - 8 Блока (4 х 2Б) »
Вторник
XII062011

Пилешко филе с карфиол, броколи и "Бешамелов сос" - 12 Блока (4 х 3Б)

Рецепта на Дани

224гр пилешко филе - 8П
340мл прясно мляко - 2П + 2В
320гр броколи -1В
440 гр карфиол -1В
4 сл брашно - 4В
2 сл зехтин - 12М
56 гр кашкавал - 2П

Броколите и карфиола накъсайте на розички и ги сварете на пара. Пилешкото филе също сварете с малко вода и подправки по желание. След като се свари го нарежете на ситно. Тъй като зехтина е малко за това количество брашно и не може да се получи гладък Бешамелов сос, може да се приготви на принципа на нишестето. Разтворете брашното с малко от пилешкия бульон и го прибавете към затопленото мляко. След това прибавяйте по малко бульон докато се получи сос с гъстотата на течна сметана. Към вече готовия сос добавете карфиола, броколите и наситненото пилешко филе. Сложете сол и пипер на вкус, разбъркайте добре и пресипете в тавичка. Отгоре настържете кашкавала и печете в продължение на 15-20 мин.
Разделете яденето в тавичката на 4 порции по 3 блока. Към всяка порция трябва да се добави 1,5 ВБ салата, плод или хляб.
Като друг вариант на това ястие - може да се замени пилешкото филе със сирена и извара.

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Good Site, Continue the very good work. Thanks for your time.

Reader Comments (1)

Май нещо не е вярна сметката на добавените въглехидрати към всяка порция по 3 блока. Ако разделим ястието на 4 порции по 3 блока, то всеки ще съдържа по 3М, 2В и 3М. По-скоро остава да добавим по 1 ВБ на порция, за да спазим изискванията.

01/08/2014 | Unregistered CommenterViktoria

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>